Ikke megen genlyd i Amazons nye Echo produkt

Der er ingen tvivl om, at Amazon er en af verdens mest innovation virksomheder. Foruden selvfølgelig deres særstatus på e-handelsmarkedet, så er det også virksomheden, der har givet os en af de mest, hvis ikke den mest suveræne, e-reader(e) i form af Kindlen.

Amazon Fire Phone og Echo
Men Amazon er også en virksomhed, der tester mange produkter og ideer af, og ikke alle nye tiltag bliver succesfulde. Langt fra. Senest har de tabt ikke mindre end 170 mio. dollars på deres Fire Phone.  Nu er den amerikanske gigant så aktuel med endnu en produktnyhed. Det er et produkt, som faktisk ikke rigtig kan kategoriseres, da der er tale om en helt ny produktkategori. Produktet hedder Amazon Echo og er udviklet til brug i hjemmet som en direkte adgang til internettet i form af søgning af information, streaming af musik, opsamling af data til f.eks. huskelister etc.

Echos stemmeaktivering
Echo virker via stemmeaktivering og de, der har testet Apples produkt Siri, kender denne måde at tilgå information eller udføre opgaver på. Echo taler lige nu kun engelsk (og forstår nok heller ikke skotsk som andre stemmeaktiverede produkter har haft problemer med jf. denne video). Mest af alt ligner det en højtaler, og produktet fungerer også som højtaler, men det kan meget mere end afspille lyd. Faktisk er hele ideen at man taler til Echo, og så får den til at udføre opgaver.

Echos typiske brugssituationer
Netop fordi der er tale om en ny produktkategori har Amazon lagt en længere video op, som viser en (til lejligheden castet) familie i forskellige Echo brugssituationer. De brugssituationer, der vises, er f.eks. informationssøgning, opsamling af punkter til indkøbsliste og afspilning af musik. Og om end det er praktisk at bede Echo slå op og “mundtligt” svare på, hvor mange teskeer, der går på en spiseske, når man nu helt bogstavligt har fingrene nede i dejen, så er der måske også andre måder at komme rundt om den udfordring på. Ledningsløse højtalere har i hobetal fundet vej til de trådløse danske hjem, så jeg tror ikke, at Echo bliver en vinder i Danmark ift. at afspille musik eller anden lyd.

Styre fra apps og browsere
Echo kan lige nu kun købes, hvis man bliver inviteret til at købe! Men mon ikke det ændrer sig inden så længe. Produktet styres via en app fra Amazons eget styresystem Fire OS, fra en nyudviklet Android app samt fra computere og iOS browsere.

Kommer nok ikke til at give genlyd i danske hjem
Det er altid farligt at afsige dom over et produkt, når man ikke har haft mulighed for at teste det, men jeg tror ikke, at Amazon Echo kommer til at give genlyd i danske hjem. Dertil tilbyder produktet for få brugssituationer ved lanceringen, og de situationer man kan bruge den til her og nu, bruger danskerne allerede andre enheder til. Desuden virker det som om, at alle kan “overrule” hinanden; ligesom hvis alle havde en fjernbetjening og kunne skifte kanal/skrue op for lyden på TV’et. Der er da en indbygget risiko for anarki der, som Amazon bør tage hånd om, inden produktet slippe løs.

Den digitale indkøbsliste
Også alligevel. Måske kunne det være rart med en enhed, der kunne hjælpe med den fælles, digiatle indkøbsliste. F.eks. er der akut mangel på olivenolie i min husholdning, og jeg er usikker på, om ham, der skal købe ind i aften, ved det. Nu er det i hvert fald nævnt her…! Men selv for gadget-nørder er det i overkanten at betale 1.200 kr. for en gadget, der kan hjælpe med indkøbslisten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *